top of page

FLYGTNINGEVENNER

Om projektet Flygtningevenner
Flygtningevenner er Tværkulturel Kirkes  projekt, som har til hensigt at støtte op om modtagelsen af de flygtninge, der kommer til Gladsaxe og Herlev.

Flygtningevenner går i sin enkelthed ud på, at frivillige bliver matchet i venskabspar eller venskabsfamilier med ukrainske flygtninge. De frivillige hjælper flygtningene med at finde sig til rette i Gladsaxe og Herlev. 
Behovene varierer fra meget konkrete opgaver som hjælp med offentlig transport eller jobansøgninger, til hjælp omkring forståelse af kulturelle koder eller socialisering/integrering i lokalsamfundet.

Vil du være frivillig?

Vil du være venskabsven for en ukrainsk flygtningefamilie og hjælpe dem til rette i Gladsaxe eller Herlev? Send en mail til Ida Tafdrup-Johansen på idt@km.dk.
 

Støtte og forventninger til frivillige

Flygtningene er i en sårbar situation og har brug for stabile relationer. Vi forventer derfor, at de frivillige deltager i projektet i mindst seks måneder. Med dette menes, at man forsøger at mødes med sin venskabsfamilie mindst én gang om måneden og tager ansvaret for at få arrangeret møderne. Flygtningene kan have svært ved at tage initiativ og få svaret tilbage på beskeder også selvom de faktisk gerne vil have en venskabsfamilie. Så vi opfordrer til, at man som frivillig er tålmodig, tilgivende og vedholdende i sin relation.

Hver måned afholdes der en venskabsmiddag, hvor matchede venskabsvenner inviteres. Vi opfordrer til, at man deltager, så både frivillige og flygtninge danner netværk.

Derudover tilbydes de frivillige kurser i grænsesætning, forventningsafstemme, målsætning, en-til-en relation mv. samt temaoplæg om forskellige relevante emner fx ukrainsk kultur. Kurserne udbydes i samarbejde med foreningen Lige Adgang (tidligere Foreningen Nydansker).

Flygtningevenner blev startet i februar 2022 og er udviklet og koordineret i samarbejde med Gladsaxe og Herlev kommune samt andre frivillige aktører i kommunerne.

PR MATERIALE

Kopi af Flygtningevenner_edited.jpg

Vil du være frivillig?

Så send en mail til

Ida Tafdrup-Johansen

på: idt@km.dk

IMG_7105_edited.jpg
Venskabsaften forår_edited.jpg

Plakat

Flyer

Flyer/Plakat på ukrainsk

bottom of page