AKTUELT

30. september 2020

I sommeren 2019 åbnede den nye hospitalskirke på Herlev hospital. Kirken er en del af folkekirken og på hylderne i kirkerummet finder man Den danske salmebog og en dansk udgave af Biblen.

I dag kunne hospitalspræst Lars Emil Bolt så opsætte seks nye bibler. Biblerne er på hhv. engelsk, fransk, tysk, arabisk og farsi foruden en børnebibel på engelsk.

Bøgerne er doneret af Bibelselskabet.

Hospitalskirken er en del af  Center for Tro og Fordybelse på Herlev Hospital, hvor der også findes et muslimsk

bederum og et neutralt rum. Du kan læse mere om Center for Fordybelse og Tro her.

20200930_102321_edited.png

24. august 2020

Mit navn er Marie og jeg er den nye studenter-medhjælper i projektet Tværkulturel Kirke. Jeg læser humanøkologi og antropologi på Lunds Universitet i Sverige på 3. år, og frem til januar skal jeg arbejde sammen med Ida og lære noget om det praktiske arbejde en antropolog kan komme til at beskæftige sig med i hverdagen.

Min opgave vil bl.a. være at undersøge, hvilke roller folkekirken spiller i en tværkulturel sammenhæng.

Selv kommer jeg fra en menighed i Sønderjylland, der hører til det tyske mindretal. Jeg er rejst meget, som blaffer og med tog fra Sahara til Taiwan og er uddannet skrædder.

Desuden er jeg begyndt at være meget interesseret i byhaver og velvære, og jeg håber, at jeg med mit arbejde kan bidrage til en successful tværkulturel kirke.

20200824_114604_edited.jpg

Vil du være med?

Hvad betyder kirken for dig? Kommer du i kirken? Hvorfor, hvorfor ikke?

Hvis du har nogle tanker og oplevelser herom og vil fortælle om dit blik på Folkekirken, så vil jeg meget gerne høre fra dig.

Vi kan mødes, snakke i telefon eller skrive via e-mails.

Jeg taler tysk, engelsk, svensk og fransk og hvis du taler et andet sprog, så skal vi nok finde ud af det ved hjælp af moderne teknologier.

Jeg ser jeg frem til at høre fra dig!

Telefon nr: 31 81 63 89

tvaerkulturelkirke@gmail.com

21. august 2020

Fra 21. august kan alle indstille kandidater til Årets kirkelige initiativ 2020.

I dagens udgave af Kristeligt Dagblad kan man læse, hvad Ida Tafdrup-Johansen, projektkoordinator for Tværkulturel Kirke, mener er et godt kirkeligt initiativ.

Det handler blandt andet om at tale ind i et lokalt behov og at være med til at løfte en aktuel samfundsopgave. Ved at undersøge lokale behov og turde gøre noget andet end vi plejer, kan vi måske skabe relationer til målgrupper, vi i kirken ikke traditionelt har kontakt med.

Du kan finde artiklen via Kristeligt Dagblads

hjemmeside her

Vil du indstille en kandidat, så send en kort beskrivelse af initiativet til initiativ@kristendom.dk. Vinderen får et gavekort på 25.000 kroner.

Initiativprisen 2019.jpg

24. april 2020

Folkekirkens Migrantsam-arbejde har lavet et lille interview med Ida Tafdrup-Johansen, projektkoordinator for Tværkulturel Kirke.

Her fortæller Ida blandt andet om sin motivation i arbejde og om kirkens vigtige opgave med at skabe rum for glæde, håb og medmenneskelighed.”Jeg synes, det er en vigtig opgave at blive bedre til at tage imod fremmede og være åbne for andres livsanskuelse” siger hun.

Læs hele interviewet på Folkekirkens Migrantsamarbejdes hjemmeside her.

Ida_portræt_i_stol_kvardrat.jpg

25. februar 2020

Velkommen til tvaerkulturelkirke.dk

Vi er rigtig glade for at kunne byde jer velkommen til vores nye hjemmeside.

Med hjemmesiden ønsker vi at skabe én samlet platform for tværkulturelle aktiviteter i relation til kirkerne i Gladsaxe og Herlev.

Her vil også blive annonceret nye arrangementer, præsenteret gode råd til, hvordan din kirke kan virke mere åben for nydanskere, og du kan finde kontaktoplysninger til Tværkulturel Kirke, hvis du har spørgsmål, ideer eller ønsker samarbejde.

God fornøjelse!

hjemmesideforside.png

-

Tværkulturel Kirke i Gladsaxe & Herlev - tlf: 92 43 06 66 - mail: idt@km.dk - www.tvaerkulturelkirke.dk