merna yousef_kvadrat.jpg

Med fremmede øjne

Hvordan er det at komme til Danmark som kristen med en anden kulturel baggrund?

Merna Yousef kom til Danmark som kristen flygtning og vil som foredragsholder dele sin historie og fortælle om mødet med Danmark og den danske kirke. Hendes fortælling illustrerer kirkernes vigtige rolle i forhold til integration – ikke kun integration ind i kirkelivet, men også ind i samfundet generelt.

Merna Yousef flygtede fra Irak sammen med sin mor og søster. Hun kom til Danmark i 2001 som 13-årig efter at have været på flugt i fem år. I dag bor Merna i Gentofte, er HF-studerende og har en datter på 6 år.

Merna berører sine tilhørere, når hun med optimisme og håb fortæller om sit bardoms- og ungdomsliv på flugt.

Det er gratis af deltage.

Mandag d. 6/9 kl. 14:00 i Haraldskirken
Søndag d. 17/11 kl. 10:00, Birkholm sognehus

haraldskirken%20logo_edited.jpg

Høje Gladsaxe Torv 3,
2860 Søborg

Haraldskirken

Emile Djonga_kvadrat.jpg

Med fremmede øjne

Hvordan er det at komme til Danmark som kristen med en anden kulturel baggrund?

Emile Djonga Samba kom til Danmark som kristen flygtning og vil som foredragsholder dele sin historie og fortælle om mødet med Danmark og den danske kirke. Hans fortælling illustrerer kirkernes vigtige rolle i forhold til integration – ikke kun integration ind i kirkelivet, men også ind i samfundet generelt.

Emile Djonga Samba er oprindeligt fra DR Congo, men kom til Danmark som flygtning i 2010. Til dagligt bor Emile i Haderslev og arbejder som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen.

Trods Emiles barske historie fortæller han med humor og krydrer sine fortællinger med små hverdagsanekdoter fra livet i Danmark.

Det er gratis at deltage.

Onsdag d. 8/9 kl. 14:00 i Stengård Kirke
Søndag d. 17/10 kl. 12:00 i Søborg Kirke

20200424_103625-oprettet.jpg

Triumfvej 2, 2800 Kgs. Lyngby

Stengård Kirke

transperant_logo_din_tro_min_tro_edited.

Din Tro - Min Tro

Gensidig forståelse og respekt for religiøs mangfoldighed er essentiel i mødet med vores medmennesker og er en forudsætning for at leve i fredelig sameksistens.

Til dette arrangement inviteres repræsentanter fra jødedom, kristendom og islam til at fortælle om deres religion.

Ideen er ikke, at vi er eller skal være ens, men at vi kender til det, der betyder noget hos hinanden.

Intentionen er at skabe dialog og viden om de tre monoteistiske religioners baggrund og traditioner, så der kan opbygges en gensidig forståelse for hinandens tro som en meningsbærende dimension i livet.

Der er spisning fra kl. 17:30. Oplæggene starter kl. 18:15.

Billetter koster 30 kr. om inkluderer aftensmad, kaffe og kage.

Billetterne kan rekvireres ved henvendelse til Værebro Beboerhus.

30/9 kl. 17:30 i Værebro Beboerhus

DIALOGARRANGEMENT