top of page

OM TVÆRKULTUREL KIRKE

logo hvidt.jpg

Tværkulturel Kirke tilbyder rådgivning, udvikling og koordination af samarbejde mellem kirker i Gladsaxe-Herlev Provsti og andre interesserede.

Tværkulturel Kirke i Gladsaxe-Herlev provsti er et folkekirkeligt projekt, der arbejder for at inddrage mennesker med udenlandske rødder i folkekirkens fællesskab og gøre folkekirken mere mangfoldig. Projektet har ikke én lokation men samarbejder med folkekirkerne i Gladsaxe og Herlev Kommune. Folkekirkens målsætning i forhold til etniske minoriteter er den samme som for resten af folket: at være kirke for hele folket.

I en tid med stigende mangfoldighed indebærer det at være folkekirke for hele folket, at række ud og give plads til mennesker med forskellige sprog, kulturer og religioner. Mødet med mennesker i denne gruppe kan fx have fokus på godt naboskab, omsorg for den enkelte eller dialog. Det kan også have fokus på oplysning om folkekirken, undervisning i kristendommen, eller opbygning af samarbejde mellem forskellige kristne trossamfund.

 

Tværkulturel Kirke afprøver forskellige aktiviteter og tilgange for at skabe relationer på tværs af kulturer og gøre folkekirken mere mangfoldig. Aktiviteterne udvikles i samarbejde med kirkelige og kommunale aktører, foreninger, andre trossamfund og lignede.

 

Du kan læse mere om samarbejdet her.

Du kan læse mere om vores aktiviteter her.

Tværkulturel Kirke er blevet til i samarbejde mellem de 11 kirker i Gladsaxe-Herlev provsti. Du kan læse om Tværkulturel  Kirkes opbygning her.

bottom of page